Siirry tuotetietoihin

Valmistaja: De Buyer

Debuyer 5684.28

Ranska

De Buyer Mineral Pro maalaispannu 28 cm

De Buyer Mineral Pro maalaispannu 28 cm

Normaalihinta €129.00
Normaalihinta Alennushinta €129.00
Ale Loppuunmyyty

Varastossa

Kuvaus

Syvä paistokasari hiiliteräksestä vihannesten ja perunoiden paistamiseen. Ergonominen ja tyylikäs kahva on ruostumattomasta teräksestä, joka pystyy viileänä ja kestää uunikäyttöön.

Yläreunan halkaisija 28 cm, pohja 20 cm, korkeus 8,7 cm, paksuus 2,5 mm.

Mineral B Element Pro on sarja perinteikkäitä ranskalaisia paistinpannuja uusilla kujeilla. Tyylikäs, ergonoominen kahva ruostumattomasta teräksestä on sama kuin Affinity-sarjassa. Pannujen salaisuus piilee mehiläsvahapinnoituksessa. Täysin luonnollinen, kemikaaliton luomu-mehiläisvahapinnoite suojaa pannua ruosteelta. Mehiläisvaha auttaa pannun käyttöönotossa. Se muodostaa hiiliteräkselle ensimmäisen paistopinnan parantaen samalla pannun non-stick -ominaisuuksia.

Paksuudeltaan pannujen hiiliteräs on ammattikokkiakin tyydyttävät 2 - 3 mm, joka kestää kuumimpia lämpötiloja. Mineral B Element -sarja sopii kaikille lämmönlähteille.

Rasvapolttokäsittely: ennen ensimmäistä käyttöä

Pese pannu kuumalla vedellä ja kuivaa se. Levitä pannun pintaan ruokaöljyä tai ankanrasvaa noin 1 mm ja lämmitä pannua keskikovalla lämmöllä kunnes öljy/rasva alkaa muodostaa pintaa. Anna rasvan jäähtyä pannussa ja kuivaa sen jälkeen yli jäänyt rasva pois talouspaperilla. Mitä enemmän pannua käyttää sitä paremmaksi se tulee. Pannun väri muuttuu käytössä tummemmaksi, mitä kauemmin sitä käyttää ja samalla pannun pinta muuttuu non-stickimmäksi. Jos pannuun kaikesta huolimatta tulee säilyksessä ruostepilkkuja, ne voi yksinkertaisesti hioa pois teräsvillalla ja sen jälkeen öljytä pannun. 

Käyttö:

Käytä paistinpannussa aina rasvaa tai öljyä. Kun pannu on kuuma lisää ruoka ja paista. Laske lämpötilaa paistamisen aikana.

Hoito:

  1. Jotta paistinpannu pitäisi paisto- ominaisuutensa, tulee se aina käytön jälkeen pestä kuumalla vedellä ilman tiskiainetta ja kuivata heti talouspaperilla. Jos pannun pesee vahingossa tiskiaineella, pitää se öljytä kohdan 3 mukaan.
  2. Pannu on hyvä puhdistaa aina välillä perusteellisemmin lämmittämällä siinä karkeaa suolaa kovalla lämmöllä 1 ½ minuuttia. Sen jälkeen pannu kuivataan talouspaperilla. Suola ”neutralisoi” pannun ja poistaa hajut
  3. Öljyä pannu ruokaöljyllä ja anna sen kuivaa.

Huomioitava:

  • Älä jätä pannua koskaan likoamaan veteen pitkäksi aikaa. Kiinni palaneen ruuan saa parhaiten pois puhdistamalla teräsvillalla tai hiomapaperilla ja pienellä tipalla tiskiainetta. Puhdistuksen jälkeen öljyä pannu. Älä pese pannua astianpesukoneessa.
  • Happamien aineiden kuten tomaatin, valkoviinin, sitruunan paistaminen saattaa jättää vaaleita pilkkuja paistinpannun pinnalle. Pilkut ovat vain kosmeettisia ja häviävät itsestään, kun käyttöä jatketaan.
  • Jos suuren pannun lämmittää liian nopeasti kuumaksi esim. induktiolla, voi pannun pohja vääntyä sisäänpäin. Siksi on tärkeää lämmittää pannu tasaisesti kuumaksi. Tarvittaessa pannun pohjan voi lyödä takaisin tasaiseksi vasaralla.
  • Hiiliteräs on pehmeä metalli, jonka takia paistinpannun pinnassa voi olla pieniä naarmuja. Nämä eivät vaikuta pannun käyttöominaisuuksiin, eivätkä edes näy pinnassa käyttöönoton jälkeen.

Katso video hiiliteräspannujen rasvapoltosta! Lisätietoja löytyy englanniksi ja ranskaksi De Buyerin kotisivuilta.

Näytä kaikki tiedot
  • Ilmainen kuljetus

    Ilmainen kuljetus yli 50 € tilauksiin Suomessa ja yli 750 kr Ruotsissa.

  • Nopea toimitus

    Nopea toimitus ja henkilökohtainen palvelu.