Siirry tuotetietoihin

Valmistaja: De Buyer

Debuyer 5610.20

Ranska

De Buyer Mineral B Hiiliteräspannu

De Buyer Mineral B Hiiliteräspannu

Normaalihinta €52.00
Normaalihinta Alennushinta €52.00
Ale Loppuunmyyty

Varastossa

Kuvaus

Mineral B:n juuret ovat perinteisessä hiiliteräspannussa, mutta sillä erolla, että pannussa on pinnassa ohut kerros luonnollista mehiläisvahaa, joka suojaa pannua ruosteelta ja helpottaa käyttöönottoa. Pannu on hyvin lujatekoinen ja lämmönkestävä, rungon paksuus on 2-3 mm. Pannu sopii kaikille lämmönlähteille, myös induktiolle ja avotulelle.

De Buyer hiiliteräspannut on valmistettu samassa tehtaassa Ranskassa vuodesta 1830. Hiiliteräspannu on perinteinen ranskalainen paistinpannu, joka kestää kovan lämpötilan, sen reuna on korkea ja pyöristetty, jolloin ruuan ravistelu on helpompaa ja ruoka pysyy pannussa. Kädensija on tehty valuraudasta ja suunniteltu niin, että tarvittaessa se tukee hyvin käsivartta pannua liikuteltaessa. Kädensija ei lämpene normaalissa kotikäytössä, mutta käytettäessä pidempään se voi lämmitä ja silloin on hyvä käyttää pannulappua tai kahvasuojaa.

Rasvapolttokäsittely: ennen ensimmäistä käyttöä

Pese pannu kuumalla vedellä ja kuivaa se. Levitä pannun pintaan ruokaöljyä tai ankanrasvaa noin 1 mm ja lämmitä pannua keskikovalla lämmöllä kunnes öljy/rasva alkaa muodostaa pintaa. Anna rasvan jäähtyä pannussa ja kuivaa sen jälkeen yli jäänyt rasva pois talouspaperilla. Mitä enemmän pannua käyttää sitä paremmaksi se tulee. Pannun väri muuttuu käytössä tummemmaksi, mitä kauemmin sitä käyttää ja samalla pannun pinta muuttuu non-stickimmäksi. Jos pannuun kaikesta huolimatta tulee säilyksessä ruostepilkkuja, ne voi yksinkertaisesti hioa pois teräsvillalla ja sen jälkeen öljytä pannun. 

Käyttö:

Käytä paistinpannussa aina rasvaa tai öljyä. Kun pannu on kuuma lisää ruoka ja paista. Laske lämpötilaa paistamisen aikana.

Hoito:

  1. Jotta paistinpannu pitäisi paisto- ominaisuutensa, tulee se aina käytön jälkeen pestä kuumalla vedellä ilman tiskiainetta ja kuivata heti talouspaperilla. Jos pannun pesee vahingossa tiskiaineella, pitää se öljytä kohdan 3 mukaan.
  2. Pannu on hyvä puhdistaa aina välillä perusteellisemmin lämmittämällä siinä karkeaa suolaa kovalla lämmöllä 1 ½ minuuttia. Sen jälkeen pannu kuivataan talouspaperilla. Suola ”neutralisoi” pannun ja poistaa hajut
  3. Öljyä pannu ruokaöljyllä ja anna sen kuivaa.

Huomioitava:

  • Älä jätä pannua koskaan likoamaan veteen pitkäksi aikaa. Kiinni palaneen ruuan saa parhaiten pois puhdistamalla teräsvillalla tai hiomapaperilla ja pienellä tipalla tiskiainetta. Puhdistuksen jälkeen öljyä pannu. Älä pese pannua astianpesukoneessa.
  • Happamien aineiden kuten tomaatin, valkoviinin, sitruunan paistaminen saattaa jättää vaaleita pilkkuja paistinpannun pinnalle. Pilkut ovat vain kosmeettisia ja häviävät itsestään, kun käyttöä jatketaan.
  • Jos suuren pannun lämmittää liian nopeasti kuumaksi esim. induktiolla, voi pannun pohja vääntyä sisäänpäin. Siksi on tärkeää lämmittää pannu tasaisesti kuumaksi. Tarvittaessa pannun pohjan voi lyödä takaisin tasaiseksi vasaralla.
  • Hiiliteräs on pehmeä metalli, jonka takia paistinpannun pinnassa voi olla pieniä naarmuja. Nämä eivät vaikuta pannun käyttöominaisuuksiin, eivätkä edes näy pinnassa käyttöönoton jälkeen.


Näytä kaikki tiedot
  • Ilmainen kuljetus

    Ilmainen kuljetus yli 50 € tilauksiin Suomessa ja yli 750 kr Ruotsissa.

  • Nopea toimitus

    Nopea toimitus ja henkilökohtainen palvelu.